Головні Новини
Подобається

Субсидії відберуть через лічильники? Нарешті прояснили ситуацію

22/08/2018
Субсидії відберуть через лічильники? Нарешті прояснили ситуацію

Кабінет міністрів України на своєму засіданні в середу, 22 серпня, не прийняв рішення про скасування субсидій на природний газ для споживачів без газових лічильників.

Про це розповів віце-прем'єр Павло Розенко. Як повідомлялося, проект постанови передбачав відмову з 1 жовтня від надання пільг та субсидій на газ споживачам, які письмово відмовилися від встановлення лічильників за рахунок державного бюджету або власних коштів операторів газорозподільних систем.

У той же час Павло Розенко пояснив: Міністерство соціальної політики має доопрацювати проект, тільки після цього уряд знову розгляне документ. Так, за словами політика, в запропонованій редакції українцям не дали часу підготуватися до нових правил. Уже через кілька місяців ті, хто відмовляється від газових лічильників, могли залишитися без комунальних знижок. У той же час політик упевнений: потрібно встановити перехідний період на рік. Також документ, за словами Розенка, не виключав маніпуляцій з боку компаній, які можуть спотворювати інформацію про те, хто відмовився від установки лічильників.

"Я вважаю, що це питання потрібно доопрацювати і після того, як ми захистимо в першу чергу людей, зробимо неможливим зловживання з боку компаній, введемо перехідний період, попередимо людей заздалегідь, тоді можна буде розглядати це питання", – пояснив віце-прем'єр.

У прес-службі Міністерства соціальної політики повідомили, що зазначену постанову дійсно вносили на розгляд уряду, проте документ не прийняли. На даний момент не відомо, чи встигне Кабінет міністрів до 1 жовтня розглянути документ, чи ні.

На сьогоднішній день в Україні надаються субсидії населенню в межах соціальних нормативів користування комунальними послугами, в тому числі природним газом.

Дані нормативи споживання були встановлені постановою Кабінету міністрів від 6 серпня 2014 № 409, при цьому стимули встановлювати лічильники природного газу практично були відсутні.

 


                         



Коментарі