Економіка України
Подобається

“У нас вже глибока криза”: трудова міграція українців залишила громадян без пенсій

21/08/2018
“У нас вже глибока криза”: трудова міграція українців залишила громадян без пенсій

Причина затримки пенсій і відсутність коштів у Пенсійному фонді полягає в масовому виїзді працездатних українців на заробітки за кордон.
Таку думку висловив екс-міністр економіки України Віктор Суслов на прес-конференції журналістам.

"За рахунок грошей трудових мігрантів не можна жити. Ці люди виробляють продукцію не в Україні, вони платять податки не в Україні, вони платять внески до Пенсійного фонду не в Україні, а за кордоном. Це означає, що держава не може себе утримувати, тому що воно не має податків. Це означає, що пенсіонерам нічого виплачувати. у нас вже глибока криза Пенсійного фонду, величезний дефіцит 139 мільярдів гривень в цьому році", – зазначив експерт.

За його словами, Україна, тільки за офіційними даними, втратила за роки незалежності 10 млн громадян, і на сьогоднішній день слід враховувати, що ще близько 5 мільйонів громадян не працюють у країні. "Це величезні цифри", – підкреслив економіст.

При цьому він додав, що у владі не замислюються про майбутнє країни, широкі дискусії на цю тему теж не ведуться на громадському рівні. Це і штовхає все більше і більше молодих людей до пошуку роботи за кордоном.

Нагадаємо, Світовий банк готує 650 млн дол. гарантії для підтримки реформ в Україні та економічного зростання, повідомляється на сторінці організації в соцмережі. Як заявили в банку, з таким проханням до нього звернувся уряд України.


                         



Коментарі