Головні Новини
Подобається

Почали працювати шкільні ярмарки. Скільки коштуватиме зібрати дитину до школи

18/08/2018
Почали працювати шкільні ярмарки. Скільки коштуватиме зібрати дитину до школи

У Києві на Хрещатику почав працювати шкільний ярмарок. Виробники і підприємці з семи областей України пропонують все, що може знадобитися школярам. 

Майбутня першокласника Христина Гуменюк приміряє шкільну форму. 

"Купили блузочки, штанці, банти. 370 гривень коштує блузка, 390 гривень – штанці. В принципі, дорого, але хочеться, щоб донька до першого класу пішла красивою", – розповідає мама дівчинки Любов Гуменюк.

Шкільна форма, ортопедичне взуття, трикотаж, канцелярське приладдя – на ярмарку є все.

"Коли ми запрошували підприємців і підприємства ми рекомендували і просили, щоб цінова політика була нижчою", – говорить директор департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Андрій Мельничук.

Продавці підтверджують ці слова і запевняють: шкільну форму можна купити за 500-700 гривень, блузки – від 150 до 350 гривень, вишиванки – від 150 до 1000 гривень.

"Ціни з минулого року майже не змінилися. Змінилися тільки на ті моделі, на які тканина заїхала з-за кордону, тобто щодо долара ціна змінилася. Якщо тканина була закуплена в Україні – тоді не дорога", – розповідає підприємниця Олена Гнідець.

У підсумку купили сам рюкзак, зошити, кольоровий папір, ножиці, пластилін, фарби і обкладинки. Рюкзак з ортопедичною спинкою обійшовся в 1500 гривень, канцелярія – в 600 гривень. В результаті шкільний інвентар потягнув більше ніж на 2000 тисячі гривень.

Нагадаємо, до столичних шкіл 1 вересня піде понад 33,3 тис. першокласників, які навчатимуться за новим стандартом.


                         



Коментарі