Економіка України
Подобається

Долар на межі психологічної позначки: нацвалюта США б’є всі рекорди

17/08/2018
Долар на межі психологічної позначки: нацвалюта США б’є всі рекорди

Банкіри стрімко роздувають вартість готівкового долара в своїх касах. За півдня 16 серпня вона підскочила на 10 копійок, і вже досягла 27,75-27,85 грн/$.

Ці курси на продажу людям красуються у відділеннях багатьох великих структур: Райффайзен Банк Аваль, Укргазбанк, ПУМБ, УкрСиббанк, Альфа-Банк, Приватбанк, ОТП Банк, Мегабанк і ін. Мінімальна вартість не опускається нижче 27,70 грн/$: її ставлять кілька невеликих банків (КомІнвестБанк, Асвіо Банк, Альпарі Банк) і державний Ощадбанк.

А максимальний цінник на продажу досяг в банках 27,99 грн/$ (Правекс-Банк), а в небанківських обмінниках – 28,0 грн/$.

Нацбанку потрібно опустити гривню до 30 грн /$, а кінцевою точкою стане 32 грн/$ При цьому викуповували валюту у людей в широких рамках – 26,90-27,77 грн/$. Готівкові розцінки рухають слідом за міжбанком, де на відкритті торгів котирування піднялися на 5 копійок – до 27,61-27,63 грн/$, а після підскочили відразу на 22 копійки.

«Ближче до обіду безготівкові котирування вийшли на 27,75-27,85 грн/$», – розповів UBR.ua начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко.

Він зазначив наростаючий валютний дефіцит на торгах, однак не зміг пояснити його природу. Вранці деякі скарбники неофіційно визнавали спекулятивне притримування експортерами валютної виручки. У розрахунку на курсову гру і подорожчання валюти.


                         



Коментарі