Економіка України
Подобається

Українські громадяни масово кинулися на заробітки: з’явилася моторошна статистика

16/08/2018
Українські громадяни масово кинулися на заробітки: з’явилася моторошна статистика

Українці продовжують їздити на заробітки в країну-агресор.
У період з січня по червень 2018 року близько 238 тисяч українських громадян виїхали в Росію на заробітки, ще 242,2 тисячі поїхали туди з приватним візитом.

Як пише преса, посилаючись на міграційні дані Міністерства внутрішніх справ РФ, за перші півроку 12,6 тисяч українців приїхали в Росію з метою навчання, 16,6 тисячі – з метою туризму. Більш того, за вказаний період близько 39,6 тисяч українців отримали російське громадянство, ще 30,4 тисячі – посвідки на постійне проживання в країні.

У свою чергу в російському МВС зазначають, що в 2017 році на заробітки в РФ приїхало півмільйона громадян України, при цьому близько 85 тисяч українських громадян отримали російське громадянство.

Як повідомлялось раніше, головним наслідком трудової міграції для України є скорочення населення. Як заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, щомісяця на заробітки закордон виїжджає близько 100 тис. українців.

У той же час міністр соцполітики Андрій Рева відзначив, що в міграції знаходяться 3,2 млн осіб, а проблема торкнулася 9 млн чоловік (у тому числі дітей заробітчан).


                         



Коментарі