Головні Новини
Подобається

Зовсім скоро українці зможуть отримати унікальну знижку на навчання та аліменти

15/08/2018
Зовсім скоро українці зможуть отримати унікальну знижку на навчання та аліменти

Для отримання знижки, українці мають звернутися до з відповідною заявою до фіскальної служби.

Платників аліментів чекають зміни, пов’язані з процедурою виплат. Тепер з українців не стягуватимуть податків з уплати. Крім того, нововведення стосується не лише платників грошей на дитину, а й тих, хто оплачує навчання.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби у Київській області.

"Змінами передбачено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються аліменти, зокрема аліменти, що виплачуються нерезидентом", – інформує ДФС.

За інформацією джерела, відповідні зміни, що внесуть до Податкового кодексу України, передбачають, що до переліку включених до податкової знижки витрат, зокрема, відносяться кошти, сплачені на користь державних установ дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти.

"Раніше таке право надавалося лише за послуги, сплачені на користь вітчизняних закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти", – додали у відомстві.

Право на компенсацію мають члени сім'ї першого ступеня споріднення – чоловік, дружина, діти і батьки.

Для отримання знижки, українці мають звернутися до з відповідною заявою до фіскальної служби, надавши необхідні документи (договори за навчання, розрахункові чеки тощо).

Заяви приймаються з 1 січня до 31 грудня 2019 року. Знижки здійснюватимуться за розрахунковий 2018 рік.

Також слід подати декларацію, в якій слід вказати суму отриманих доходів і суму коштів, сплачених коштів.

Нагадаємо, цього року з 1 вересня кожна мама в пологовому будинку отримає допомогу на дитину у вигляді бебі-боксу, до якого увійдуть чверть сотні речей, необхідних у перші місяці життя малюка.  Українцям представили повний перелік дитячих товарів загальною вартістю до 5 тисяч гривень гривень.



                         



Коментарі