Економіка України
Подобається

Що станеться з вашими субсидіями, якщо ви звільнитеся або отримаєте надбавку

15/08/2018
Що станеться з вашими субсидіями, якщо ви звільнитеся або отримаєте надбавку

Чи потрібно повідомляти органи соцзахисту, якщо ви змінили місце роботи, а також якщо ваша зарплата підвищилася і ви є одержувачем субсидії?

Зміна роботи. Якщо сталася просто зміна роботи, а не соціального статусу, і ви продовжуєте платити єдиний соціальний внесок (ЄСВ) – інформувати про це органи соцзахисту не потрібно.

Звільнення. Про зміну свого соціального статусу потрібно повідомити в органи соціального захисту, якщо ви звільнилися за власним бажанням.

Зростання зарплати. Як пояснив в своєму інтерв'ю «КП» генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, інформація про збільшення зарплати потрапить в бази даних автоматично.

І навіть якщо ви стали отримувати більше, на вже призначену субсидію це ніяк НЕ ВПЛИНЕ.

Адже якщо, наприклад, людині призначали субсидію з травня по жовтень, то при цьому враховувалися його доходи за третій і четвертий квартал 2017 року. А ті доходи, які людина почала отримувати в травні або червні цього року, будуть братися до уваги при оформленні субсидії в жовтні.

Раніше повідомлялось, що в Україні після підвищення прожиткового мінімуму змінили і формулу розрахунку субсидій. Сім'я з комунальної знижкою платить певний відсоток від свого доходу.

Також нам стало відомо, що в Україні змінилися правила нарахування субсидій. Кабмін вирішив, що діючі досі правила були неефективні – вони дозволяли отримувати знижки людям заможним.


                         



Коментарі