Економіка України
Подобається

“Пенсійний фонд має заборгованість”: У серпні українці знову можуть залишитись без виплат

10/08/2018
“Пенсійний фонд має заборгованість”: У серпні українці знову можуть залишитись без виплат

Брати позику більше ні в кого

У серпні пенсійні виплати знову можуть затримати – справа в тому, що взяти позику у Держказначейства більше не вийде, на його рахунку менше 2 млрд грн.

Рішенням проблеми Галина Третьякова, керівник Інституту цивільних свобод, вважає створення резерву Пенсійного фонду, виділення коштів з держбюджету на його формування.

В цьому році уряд виділив Пенсійному фонду 139 млн, які надходять щомісячно рівними частинами. При цьому не враховуються сезонні коливання і несвоєчасна сплата єдиного соціального внеску. Стосовно останнього, то за ним Пенсійний фонд має заборгованість.

Ситуацію з пенсіями нормалізує економіка, яка розвивається швидкими темпами, але поки що тільки 1,8 мільйона чоловік накопичують через недержавні пенсійні фонди або компанії страхування життя. Інші українці кладуть кошти на депозит або ховають в будинку.

Нагадаємо, у найближчі місяці в уряді мають намір підвищити розмір пенсійних виплат. Правда, коли і на яку точно суму, поки невідомо. Експерти в один голос заявляють, що найімовірніше, мова йде про копійкове підвищенні на передодні виборів.



                         



Коментарі