Головні Новини
Подобається

“Значно полегшує рух”: держава планує побудувати перехоплюючі автостоянки

09/08/2018
“Значно полегшує рух”: держава планує побудувати перехоплюючі автостоянки

У Мінрегіонбуді планують розвантажити центральні частини мегаполісів.

Міністерство регіонального розвитку запропонувало ще раз оновити державні будівельні норми (ДБН) і ввести можливість проектування на в'їзді в центральні райони великих міст перехоплюючих стоянок для авто. Про це повідомив заступник голови Мінрегіонбуду Лев Парцхаладзе.

"Практика створення перехоплюючих парковок для авто існує в багатьох країнах Європи і світу, адже це значно полегшує рух у великих містах, розвантажує центральні райони від надмірної кількості індивідуальних автомобілів. Таким чином, власник авто, заїжджаючи в центр міста, має можливість залишити свій автомобіль на парковці і пересісти на громадський транспорт, щоб зручно дістатися до місця призначення. Тому в змінах до ДБН щодо автостоянок ми пропонуємо ввести можливість організації перехоплюючих парковок для авто в великих містах України", – написав Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

Заступник міністра уточнив, що перехоплюють стоянки повинні розташовуватися поблизу залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метрополітену, зупинок маршрутного таксі та іншого громадського транспорту, розташованих на під'їзді до центральної частини міста. Причому стоянки потрібно буде мати у своєму розпорядженні на відстані не більше ніж в 150 м від об'єкта обслуговування.

Парцхаладзе впевнений, що це сприятиме зменшенню заторів на дорогах, підвищенню екологічного стану міст, налагодження транспортного руху в центральних районах міст.

Втім, ДБН використовуються лише при проектуванні нових об'єкт і реконструкції старих. Тому найближчим часом вулиці навряд чи зміняться.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в українських містах з'являться транспортно-пересадочні вузли, а великим населеним пунктам України доведеться складати транспортні схеми на 40 років вперед. Крім того, повинні з'явитися велодоріжки, а смуги руху – стати вужче.


                         



Коментарі