Головні Новини
Подобається

Стало відомо, що податківці нанесуть суттєвий удар українським підприємцям: дізнайтесь деталі

09/08/2018
Стало відомо, що податківці нанесуть суттєвий удар українським підприємцям: дізнайтесь деталі

Державна фіскальна служба України домовляється з банками про відстеження даних про особові рахунки фізичних осіб-підприємців. Раніше інформацію отримували лише по факту відкриття / закриття рахунків. Тепер податківці хочуть знати і про інші точки перетину мікропідприємців та банків.

Перші консультації податківців з банками пройшли на початку серпня, але конкретний механізм передачі інформації поки не розроблений.

Підприємці користуються банками, як приватні особи, що дозволяє їм приховувати виручку від оподаткування. Підсумком нововведення податківців може стати те, що банки можуть відмовляти в обслуговуванні клієнтам-фізособам, яких підозрюють у приховуванні торгової виручки.

У той же час заступник голови правління Forward банку Костянтин Кошеленко пояснив, що цікавлять тільки рахунки тих клієнтів банків, які ведуть підприємницьку діяльність, а не всіх громадян.

"З 1,9 млн самозайнятих осіб в Україні тільки 964 тисячі мають" підприємницькі "рахунки в банках. Це не означає, що вони не користуються банківськими послугами, просто оплату за свої товари і послуги вони беруть на свої звичайні рахунки, як фізособи ", – додав в.о. заступник голови УКРІНФОРМ Євген Бамбизов.

"Зі свого боку банк повинен перевірити клієнта – не зареєстрований чи він в Реєстрі фізосіб-підприємців. Це не означає, що податківці побачать повну картину: якщо фізособа отримала статус ФОП після відкриття простого рахунку в банку і не повідомила про це його, фінустанова нічим не ризикує – відповідальності за це не передбачено ", – зазначає видання.


                         



Коментарі