Економіка України
Подобається

Кому обіцяють надбавку до зарплати вже з 1 вересня

07/08/2018
Кому обіцяють надбавку до зарплати вже з 1 вересня

З 1 вересня підвищать зарплату окремим категоріям освітян 

Відповідно до постанови КМУ від 11 січня 2018 року № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» з 1 січня 2018 року підвищено посадові оклади педагогічним працівникам, оплата яких здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам підвищуються на 10%. Підвищення оплати праці інших категорій педагогічних працівників у планах з 1 вересня 2018 року.

Постановою КМУ від 11 січня 2018 року № 23 «Про внесення змін до деяких постанов КМУ» з 1 січня 2018 року надбавка за престижність праці педагогічним працівникам установлюється в граничному розмірі 30% посадового окладу, але не менше 5% педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної, вищої освіти, інших установ та закладів незалежно від їх підпорядкування.

Право на встановлення надбавки в розмірі до 30% з 1 січня 2018 року мають право керівники закладів загальної середньої освіти, їх заступники, вчителі та викладачі закладів професійної і вищої освіти, які викладають предмети згідно з відповідним Державним стандартом загальної середньої освіти.

З 1 січня 2018 року в розмірі не менше 20% встановлюється:

керівникам шкіл, в яких апробують державний стандарт початкової освіти відповідно до Концепції «Нова українська школа», їх заступникам;
керівникам шкіл, в яких навчання хоча б в одному з початкових класів здійснюється за державним стандартом початкової освіти відповідно до Концепції «Нова українська школа», їх заступникам;
вчителям української та літератури шкіл з навчанням мовами національних меншин.
Іншим педагогічним працівникам надбавка в розмірі 30% може бути встановлена з 1 вересня 2018 року.

Розмір надбавки встановлюється керівником закладу у межах фонду оплати праці. Надбавка встановлюється на весь обсяг педагогічного навантаження.


                         



Коментарі