Головні Новини
Подобається

“Глобальна проблема”: Гройсман про боротьбу з вирубкою лісу

26/07/2018
“Глобальна проблема”: Гройсман про боротьбу з вирубкою лісу

В Україні боротися з контрабандою лісу будуть за новою схемою, яка, зокрема, передбачає аерофотознімання лісництв на предмет незаконної вирубки дерев.

Як пояснив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Кабінету міністрів у четвер, 26 липня, була створена робоча група для перевірки державних підприємств, що належать до сфери управління Держлісагентства, і інших суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з вирубкою лісів і експортом лісоматеріалів.

«Госгеокадастр робить аерофотозйомку або залучаємо супутникові дані, ми порівнюємо їх за певний період часу – обчислюємо обсяги лісу. Беремо це лісове господарство – перевіряємо скільки було вирубано лісів, далі ми дивимося, що це були за рубки, і чи відповідали вони санітарним нормам, хто приймав рішення і так далі », – пояснив прем'єр.

Після цього, зазначив Гройсман, аудитори перевірять на які цілі пішла деревина: скільки на виробництво, а скільки на експорт.

Після цього таку ж інформацію запросять від європейських відомств. І весь цей ланцюжок пройде аудит. Зокрема, перевірка торкнеться і обсягів валютної виручки, яка повинна надійти в Україну.

«Ми підняли глобальну проблему і масштаби її будуть дуже серйозні», – резюмував прем'єр-міністр.


                         



Коментарі