Економіка світу
Подобається

Від найдорожчих до найдешевших: рейтинг країн, громадянство яких можна «купити»

22/07/2018
Від найдорожчих до найдешевших: рейтинг країн, громадянство яких можна «купити»

Агентство Bloomberg опублікувало рейтинг держав, які дозволяють іноземцям отримати громадянство за певну суму грошей. Іноземець може отримати паспорт, інвестувавши необхідну суму в економіку країни

Іноді громадянство, отримане таким чином, може надати власнику певні переваги. Зокрема, для таких нових громадян в деяких країнах з рейтингу відсутній податок на прибуток.

Найдорожче отримати громадянство Австрії. Це можливо для іноземців, готових інвестувати 23,75 мільйона доларів. Інформація про отримання австрійського громадянства не розкривається і не передається іншим країнам відповідно до австрійським законодавством про захист приватного життя. Але Австрія не надає пільгову ставку оподаткування – податок на прибуток для нових громадян становить 25 відсотків (і 28 відсотків на приріст капіталу).

На другому місці за вартістю отримання громадянства виявився Кіпр. Стати громадянином цієї країни може інвестор, який вклав в економіку острова 2,375 мільйона доларів. Податок на прибуток тут складе 12,5 відсотка.

На третьому місці – Мальта. Паспорт громадянина Мальти варто 1,065 мільйона доларів, при високому податок на прибуток – 35 відсотків. Зате не оподатковуються доходи за межами Мальти, а на дохід з інвестицій в економіку діє пільга, завдяки чому він складе 15 відсотків.

Туреччина пропонує можливість придбання громадянства всім іноземцям з 2017 року. Для цього іноземець повинен придбати в цій країні нерухомість на суму від одного мільйона доларів або перевести на турецький банківський рахунок не менше трьох мільйонів протягом трьох років.

Отримає громадянство за гроші можна також в шести невеликих острівних державах: в Вануату, в Гренаді, в Сент-Кітс і Невіс, в Сент-Люсії, в Домініці і в Антигуа і Барбуда. У всіх цих країнах, за винятком Гренади, податок на дохід від капіталу обнулений, а Вануату і Антигуа і Барбуда відсутня також і прибутковий податок.

Найдорожче громадянство серед цих держав – в Вануату (226,5 тисяч доларів), а найдешевше – в Сент-Люсії, в Домініці і в Антигуа і Барбуда. Паспорт в цих трьох країнах обійдеться в 100 тисяч доларів.


                         



Коментарі