Махінації
Подобається

Хвиля шахрайства в Україні: ПриватБанк попередив про нову банківську аферу (фото)

18/07/2018
Хвиля шахрайства в Україні: ПриватБанк попередив про нову банківську аферу (фото)

В Україні клієнтам ПриватБанку почали приходити "листи щастя", за допомогою яких шахраї намагаються обманом виманити у людей гроші.

Зокрема, аферисти надсилають користувачам повідомлення нібито від імені банку про "випадковий" переказ коштів, говориться на сайті фінансової установи.

Популярне: Земля знову дорожчає! Стало відомо, чому і на скільки зросли ціни

"Через різні канали комунікацій (месенджери, електронну пошту) приходить повідомлення про поповнення карти невідомою особою на кілька тисяч гривень. Далі шахраї пропонують перейти по посиланню на фальшиву квитанцію з фішингових сайтом" Приват24 ", – заявили фахівці кібербезпеки ПриватБанку.

У зв'язку з діями аферистів український банк закликає своїх клієнтів не відкривати такі повідомлення і не реагувати навіть на самі привабливі повідомлення про несподівані грошові перекази.

"Також ні в якому разі не можна вводити свої логін і пароль на підроблених банківських сайтах", – резюмували представники ПриватБанку.

Нагадаємо, раніше державний "Ощадбанк" виявив шахрайський фішинговий сайт, який майже повністю дублює офіційний портал банку.


                         



Коментарі