Головні Новини
Подобається

“Зараз Україні це не по кишені”: Прем’єр пояснив, що буде з питною водою в країні

13/07/2018
“Зараз Україні це не по кишені”: Прем’єр пояснив, що буде з питною водою в країні

Україна буде забезпечена рідким хлором для знезараження питної води.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час «години запитань» до уряду у Верховній Раді.

За словами прем'єра, віце-прем'єр міністр Геннадій Зубко представив йому план по забезпеченню країни хлором в зв'язку з зупинкою Дніпроазоту.

«Я доручив системно займатися цим питанням віце-прем'єр міністру, і той план, який на сьогодні представлений, говорить про те, що хлор в Україні буде. Що стосується підприємства я готовий зробити все, щоб зберегти робочі місця, але поки що інструментів у мене немає », – зазначив Гройсман.

Прем'єр додав, що Дніпроазот купує газ за ринковою вартістю, і держава не може продавати йому газ за ціною нижче його собівартості.

Також він повідомив, що зараз питання забруднених річок є проблемою «надзвичайно великого значення».
«Питання річок, якості води в Україні і в цілому екології – надзвичайно великого значення. Ніхто цим раніше не займався. Для цього необхідна серйозна програма і великі кошти. Я думаю це десятки мільярдів або навіть сотні. Ми шукаємо зараз можливість вирішення цих проблем, зокрема, за рахунок міжнародного фінансування, оскільки зараз Україна це не по кишені », – заявив він.

Раніше повідомлялося, що Україна може залишитися без питної води у зв'язку з зупинкою Дніпроазоту, підконтрольної групі Приват Ігоря Коломойського.

Якщо даний завод терміново не відновить свою роботу, то вже найближчим часом подача води в централізовану водопровідну мережу в деяких регіонах і містах України може бути значно обмежена, а в деяких містах і повністю припинена, попередили в Київводоканалі.


                         



Коментарі