Головні Новини
Подобається

Досягне найближчим часом психологічної позначки. Долар готує різкий розворот

13/07/2018
Досягне найближчим часом психологічної позначки. Долар готує різкий розворот

Найближчим часом курс долара в Україні може досягти важливої ​​психологічної позначки. Так, до кінця поточного тижня безготівковий долар в Україні буде торгуватися близько 26,0 грн, а готівковий долар в банках може зафіксуватися на позначці в 26,0 / 26,2 грн.


Про це повідомив фінансовий аналітик Вадим Іосуб.

За його словами, вартість американської валюти може знизитися на 20 копійок.

«На найближчий тиждень ми очікуємо зниження курсу долара до гривні за рахунок підвищення активності експортерів – продавців валюти. Безготівковий долар буде торгуватися через тиждень поблизу 26,0 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 26,0 / 26,2 грн », – зазначив експерт.

При цьому з минулого четверга, 5 липня, офіційний курс долара США, що встановлюється Національним банком, знизився з 26,44 грн до 26,23 грн, або на 0,8%.

За аналогічний період середньозважений курс долара на міжбанку знизився з 26,43 грн до 26,23 грн, або на ті ж 0,8%.

Експерти кажуть, що останнім часом найбільші інвестиційні банки та інші впливові гравці фінансового ринку побачили погіршення здоров'я світової економіки.

Фахівці попереджають, що прийдешній криза може викликати різку девальвацію гривні.

«Є ризики, пов'язані з тим, що світ може увійти в нову кризу. Пов'язано це з тим, що періодичність криз становить 8-10 років. А останній світовий був в 2007-2008 роках. Зараз вже почався перетік капіталів з країн, які вважаються ринками, що розвиваються, в країни з більш стабільними економіками. До ринків, що розвиваються відноситься і Україна », – попереджає економіст Олег Устенко.


                         



Коментарі