Економіка України
Подобається

“Отримаємо по повній у разі світової кризи”: з’явився невтішний прогноз курсу національної валюти

12/07/2018
“Отримаємо по повній у разі світової кризи”: з’явився невтішний прогноз курсу національної валюти

У новій світовій фінансовій кризі, викликаній відтоком капіталів з ринків, що розвиваються в США, може призвести до падіння курсу української національної валюти до 60 грн / $ 1.

Про це ЗМІ розповів партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман.

Він озвучив сценарій падіння гривні до 60 грн / $, а також уточнив, що такий обмінний курс можливий "в разі світової кризи". При цьому він попередив, що такий розвиток подій сильно вдарить по економіці країни, оскільки на сьогодні в Україні немає резервів для згладжування негативних факторів.

Популярне: Кому з субсідіантів може загрожувати кримінальна відповідальність. Що потрібно знати

"Коли там (в світі – ред.) Почнеться криза, в Україні немає ніяких резервів, ніякої парасольки, щоб врятуватися від тієї кризи. Починаючи з 2014 року ми вже" профукали "ті чотири роки, за які Україна могла б модернізуватися. Тепер, на жаль, отримаємо по повній в ході наступної світової кризи ", – сказав Найман.

Він також зазначив, що Україна має можливість знизити негативні наслідки кризи в разі проведення структурних реформ. Однак для цього необхідно завершити їх проведення в найкоротші терміни.

"Не буває пізно. Почнемо раніше – раніше закінчимо всі ці структурні реформи. Просто чим пізніше ми це будемо робити, тим глибше буде криза в Україні", – підкреслив експерт.
 


                         



Коментарі