Махінації
Подобається

“Деруть гроші і обнуляють баланс”: Київстар переводить абонентів на дорогі пакети

12/07/2018
“Деруть гроші і обнуляють баланс”: Київстар переводить абонентів на дорогі пакети

Українці масово обурюються – один з найбільших мобільних операторів країни "Київстар" примусово переводить їх на більш дорогі безлімітні тарифні плани. Формально компанія пропонує людям альтернативу. І тільки якщо ті не вживають ніяких дій, автоматично підключають їх до нових умов. На ділі ж у абонентів практично немає рівних за умовами переходу можливостей. А Київстар робить все, щоб зібрати з кожного побільше грошей.

Не виконують обіцянок

Приводів нарікати на поведінку оператора у людей чимало. Перш за все, люди скаржаться на тотальний обман з боку Київстару з приводу термінів переходу на новий тариф. На власному сайті компанія пише, що в зв'язку з закриттям ряду застарілих тарифних планів з 15 травня по 15 липня абонентів переводять на пакет «Максимальний безлім» за 155 грн. При цьому уточнюють, що точний термін переходу надішлють кожній людині індивідуально.

Тут слова з ділом у Київстару не розходяться. Абоненти дійсно отримують СМС повідомлення, в яких вказують, коли тарифний план зміниться автоматично. Але дотримуватися зазначених часових межі ніхто і не думає.

«Ваш тариф закриється з 05.07 по 15.07. Виберіть самостійно новий по 477 * 1 або дочекайтеся автозаміни на «Максимальний Безлім». Дане повідомлення мені прийшло 28.06. У ньому зазначено, що тариф закриють до 15.07. Мій тарифний план за умовами оплати і термінами оплати минулого місяця повинен був діяти до 11.07. Чому Ви закрили мій тарифний план раніше, не давши мені часу визначитися з новим тарифним планом? », – запитує абонент Оксана на офіційному форумі підтримки" Київстар "5 липня.

Простіше кажучи, компанія мало того, що змінила тарифний план на 10 днів раніше, ніж обіцяла абоненту в СМС, так ще й не відібрала тиждень користування цілком робочого і оплаченого пакету послуг.

За свавілля деруть гроші

А ось Роман скаржиться на своїй сторінці в Facebook, що всупереч запевненням оператора зміна тарифу на будь-який інший, крім того, що рекомендував сам Київстар, зовсім не безкоштовна, як вказує на своєму сайті Київстар. І докладає до гнівного посту скріншот тієї самої обіцянки.

На ділі ж все абоненти стверджують, що змінити тариф після автоматичного переходу безкоштовно неможливо. Будь-яка зміна, за рідкісним винятком, обійдеться користувачеві в 20 гривень. Гірше того, при переході на знижений тариф у абонента зникають гроші з рахунку, покладені в період дії старого плану.

«Вчора все-таки замінили – на той, за яким місячна абонплата вище на 45 грн. Причому в нього входять ті послуги, які мені не потрібні. Це при тому, що до закінчення терміну попереднього пакету залишалося 12 днів. З живими операторами в «Київстар» зв'язатися неможливо, тому сама переключилася на інший пакет, який здався мені найбільш підходящим. Представник «Київстар» пояснила, що якби я погодилася на той, дорожчий рекомендований пакет, гроші з попереднього, за 12 днів, я б не втратила », – пише на своїй сторінці Facebook інший абонент« Київстар »Тетяна.

І додає, що компенсація за такі витівки у оператора не передбачена. Тобто фактично рівної за ціною процедури вибору у абонента просто немає. Не згоден з пропозицією компанії – плати, резюмує дівчина.

Все прораховано

Нарешті, у абонентів викликає здивування, що їм пропонують чи не найдорожчий пакет «Максимальний безлім». У самій компанії пояснюють це просто: система автоматично підбирає найбільш підходящий для кожного абонента тарифний план. Для цього аналізує профіль клієнта на предмет типу і обсягу використовуваних послуг.

Так ось результат такого розрахунку виявляється завжди однаковим – людям пропонують саме «Максимальний безлім» за 155 грн. Так, на форумі підтримки «Київстар» абонент Анна дивується, як для тарифу за 95 грн. можна підібрати оптимальний тариф на 60 грн. дорожче? До того ж, за новими умовами абонплата знімається не раз на місяць, як раніше, а кожні 4 тижні. Так що в підсумку абонент в рік оплачує 13 місяців послуг зв'язку.

Але навіть користувачі, які ще недавно платили 110 грн. за щомісячний пакет послуг дивуються київстарівській логіці і алгоритмам. Адже до сих пір їм з головою вистачало безлімітних дзвінків в мережі, 3 Гб інтернет трафіку і 50 хвилин на чужі мережі. А в новому, найбільш «потрібному» пакеті їм пропонують безлімітний інтернет і спілкування в мережі, а також в 6 разів більше хвилин на дзвінки іншим операторам.

І це при тому, що за нинішніми умовами таким абонентам логічніше було б запропонувати тариф «Безлім відео» за 95 грн. Тут ті ж безлімітні дзвінки всередині мережі та інтернет, а хвилин на чужі номери – 155. Або навіть ще більш дешевий пакет за 75 грн. Але, мабуть, «Київстар» не хоче, щоб його абоненти отримували той же перелік послуг за менші гроші. А якщо ті проявляють норовистість, вимагають додаткову плату за свободу вибору.

Що говорить «Київстар»

В Київстар не бачать ніяких ризиків в такому підході. У прес-службі компанії нам повідомили, що не очікують відтоку абонентів, адже пропозицію нового тарифу робили після ретельного аналізу переваг і звичок кожного клієнта. І пояснюють, як уникнути додаткових витрат.

«Якщо деяким абонентам не підходять умови в запропонованому тарифі – вони можуть самостійно вибрати іншу актуальну пропозицію Київстар і перейти на нові умови. Київстар дає можливість всім своїм абонентам, коли вони починають користуватися послугами оператора, самостійно змінити свій тарифний план, перша така зміна – безкоштовна. Наступні зміни – згідно з тарифами оператора.

Якщо абонент, якого стосуються зміни, раніше самостійно і безкоштовно змінив свій тариф – такі переходи будуть коштувати згідно з діючими тарифами. Але, звертаємо увагу, після автоматичної зміни тарифного плану у таких абонентів буде можливість змінити його ще раз і безкоштовно »- відповіли в прес-службі компанії у відповідь на запит UBR.ua.

І додали, що всіх абонентів попередили більш ніж за тиждень, вказавши, що зміни по їх номерам відбудуться в період з 5 по 15 липня. Що до списання невикористаних в колишньому пакеті послуг, «Київстар» визнає, що діє в рамках встановлених компанією правил: «обсяг послуг надається в рамках кожного конкретного тарифного плану та в разі його заміни – абоненту надається новий пакет послуг, а невикористаний анулюється».

До того ж, кажуть в «Київстарі», всі зміни абсолютно законні.


                         



Коментарі