Економіка України
Подобається

“В україні може зменшитися ціна на газ”: Гройсман зробив гучну заяву

11/07/2018
“В україні може зменшитися ціна на газ”: Гройсман зробив гучну заяву

Поки в Україні дорожчає імпортний газ, прем'єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що тільки енергонезалежність через власний видобуток газу дозволить країні вирішити скандали з цінами на "блакитне паливо". Про це він сказав на засіданні уряду.

За його словами, Україна могла б відмовитися від закупівель газу за кордоном, що дозволить встановлювати ціни без прив'язки до європейських ринків.

Популярное: В Україні стартує сезон оренди квартир, коли краще винаймати житло і не натрапити на аферистів

"Завдання, яке я ставлю перед собою і яке можливо виконати, – ми повинні припинити купувати газ за кордоном – це принципове питання. Якщо ми сьогодні більше 30 млрд куб. м газу витрачаємо на економіку і приватне споживання, а видобуваємо близько 20 млрд куб. м газу, то близько 10 млрд куб. м імпортується, це означає, що з цінами будуть постійні коливання. Якщо ми самі будемо добувати, то ми самі будемо встановлювати ціни на газ, і ніхто нам не буде диктувати ніяких позицій", – заявив Гройсман.

Раніше Гройсман заявляв про плани зробити Україну експортером газу. У глави уряду в Раді запитали, як знизити газ для українців. Депутат нарікають, що зараз підвищення вартості газу не має ніякого економічного обґрунтування і кошти краще вкладати в енергомодернізації.

Як заявляв у травні голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Дмитро Вовк, газ для українців подорожчає на 60-70%.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зробив заяву про ціну на газ для населення і субсидії. Він переконаний в недоцільності підвищення ціни на газ для населення, оскільки на сьогодні в Україні встановився "розумний баланс" між цінами на газ і системою субсидій.


                         



Коментарі