Головні Новини
Подобається

Cума може збільшитися: Вводять соцдопомогу замість пенсії, хто і скільки отримає

11/07/2018
Cума може збільшитися: Вводять соцдопомогу замість пенсії, хто і скільки отримає

Кабінет міністрів на початку року оприлюднив постанову, в якій визначено порядок виплати тимчасової соціальної допомоги особам, які досягли пенсійного віку, але не отримали права на пенсію, пише Судово юридична газета.

У документі прописаний механізм визначення розміру такої соціальної допомоги. Розмір допомоги розраховується як різниця між прожитковим мінімумом для осіб, які втратили працездатність, та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців. При цьому він не може бути вище 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

На даний момент він становить 1373 грн, тому тимчасова державна допомога не може перевищувати цю суму. Однак, якщо уряд змінить прожитковий мінімум, то ця сума також може збільшитися.

Нагадаємо, що для призначення тимчасової допомоги потрібно подати до органу соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання наступні документи:

заява; документ, що засвідчує особу; інформацію про адресу зареєстрованого місця проживання (адреса місця фактичного проживання); документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків; довідку про наявний страховий стаж, видану органами Пенсійного фонду України; декларацію про доходи і майновий стан; копію рішення про призначення опікуна (для особи, яка була визнана недієздатною).


                         



Коментарі