Економіка України
Подобається

Субсидії в Україні: Чергові зміни при нарахуванні

07/07/2018
Субсидії в Україні:  Чергові зміни при нарахуванні

Українці, які на даний момент не забезпечені офіційною роботою, мають право на державну знижку на оплату комунальних послуг за певним алгоритмом.

Про це стало відомо завдяки повідомленню профільного порталу на сайті українського уряду.

"Безробітні можуть отримати від держави допомогу в оплаті комунальних послуг", – наголошується в повідомленні.

ПОПУЛЯРНЕ:Які збитки зазнала “Укрзалізниця” через вандалів

Згідно з проектом Кабміну, особам, які не стоять на обліку в центрі зайнятості, для призначення субсидій слід:

– або задекларувати інший дохід (отримання коштів з-за кордону на підробітки) і сплатити з нього внески до Пенсійного фонду;
– або погодитися на умовний дохід в 5286 гривень (три прожиткові мінімуми) і виплачувати з нього ЄСВ.

Нагадаємо, система субсидій в Україні має бути скоригована таким чином, щоб компенсацію з бюджету отримував лише той, хто дійсно потребує такої допомоги.

Про це в інтерв'ю виданню "Обозреватель" повідомив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Наразі вдосконалюємо чинну систему з точки зору справедливості та виходимо з поточних цін на газ. Більше жодних коригуючих дій не робимо. Щодо верифікації, коли людина купує на 189 тисяч всілякі гаджети, а потім приходить і каже: "Дайте мені субсидію", то це несправедливо. Але ті, хто дійсно потребують субсидії, отримають її без проблем", – сказав Гройсман.

Він пояснив, що основна мотивація МВФ полягає у тому, щоб зробити нафтогазову сферу України прозорішою, унеможливити корупцію та вимивання грошей, забезпечити бездотаційність.

"Проблема в тому, що нафтогазова сфера отримувала щорічну дотацію у 5 млрд доларів. У нас же держава все дотувала, а потім вимивала для себе гроші. Так і народжувалися цілі клани в усіх сферах", – зазначив Гройсман.


                         



Коментарі