Економіка України
Подобається

Ціни на газ для населення можуть знизитись. Проте є декілька умов

29/06/2018
Ціни на газ для населення можуть знизитись. Проте є декілька умов

Вартість газу для населення є актуальною темою для обговорення перед початком опалювального сезону. У МВФ вимагають збільшити вартість газу, зрівняти тарифи з комерційними споживачами. В уряді ніхто не може точно сказати, з якою ціною за кубічний метр українці зустрічатимуть цю зиму.

Володимир Гройсман заявив, що ціна на газ може знизитися на 20-30%. Для цього необхідно виконати кілька умов.

ПОПУЛЯРНЕ: Скасування пенсії на законних підставах: кому загрожує?

По-перше, необхідно збільшити видобуток "блакитного палива". В Україні достатньо родовищ газу, необхідно тільки налагодити процес видобутку енергоресурсу.

По-друге, необхідно стимулювати українців до економії газу. При виконанні цих умов вдасться знизити вартість енергоресурсу.

Вартість газу може бути встановлена ​​урядом, шляхом впроваджень різних постанов. Також ціна може бути визначена безпосередньо на ринку.

В уряді стверджують, що у разі збільшення видобутку газу і зменшення споживання енергоресурсу населенням країни, вдасться знизити вартість газу. Поки що залишається тільки чекати рішення в уряді. Нагадаємо, що в цьому році планують посилити перевірки тих громадян, хто хоче отримати субсидії та іншу соціальну допомогу.


                         



Коментарі