Туризм
Подобається

Українська “Антлантида” та наша Венеція: 10 унікальних місць в Україні, які нічим не гірші за Європу

28/06/2018
Українська “Антлантида” та наша Венеція: 10 унікальних місць в Україні, які нічим не гірші за Європу

Літо – це час, коли людині неодноразово приходить в голову думка про відпочинок. Час, коли хочеться відпочити душею і тілом, хоча б на пару днів забути про щоденні клопоти та присвятити час собі.

Напевно, кожен неодноразово задумувався над тим, де б відпочити від таких остогидливих сірих буднів, поринути в забуття хоча б на пару днів.

Популярне: “Служитимуть навіть люди з інвалідністю”: Нові правила призову для українців

Наша Україна – це прекрасний за своєю природою край, унікальність якого неможливо порівняти з іншими країнами, адже в нашій державі є безліч чудових місць, які неодмінно потрібно відвідати. З якого саме почати – складне питання, бо красивих місць у нас безліч. Сьогодні ми хочемо розповісти вам про деякі з них, які дійсно варті вашої уваги. Отже..

Почнемо з Бакоти. Це унікальна затока, яку вже неодноразово величали українською "Антлантидою". Колись, на місці водоймища було місто, де проживало понад 2000 людей! Проте його затопили води Новодністровської ГЕС. Тепер там краєвиди які радують око, а клімат схожий до кримського, хоча Крим знаходить на багато км дальше.

У Рівненській області, що на Волині, знаходиться чарівний Тунель кохання. Він вважається найромантичнішим місцем Західної України. Цей тунель є ботанічним феноменом, тому що знаходиться вздовж залізничної колії. Природа попрацювала на славу: зарості кущів та дерев створили справжній природний коридор. Ходить легенда, що закохана пара, яка поцілується в цьому прекрасному місці, скріпиться на все майбутнє життя.

Тараканівський форт теж відзначається своєю надзвичайною містичною красою. Колись це місце було військовою базою, а зараз це популярне місце для прогулянок та справжній скарб для шукачів пригод, адже там велика кількість тунелів, безліч ходів та нерозвіданих приміщень.

Кам'янець-Подільський – справжня знахідка для любителів нового та нерозвіданого. Це місто дістало назву "Міста семи культур". Там дійсно є на що подивитися: чого тільки варті Кам'янецька фортеця, музей грошей та Кафедральний собор і мінарет, що знаходиться одразу біля нього. Багато хто хвалить кам'яний міст-саркофаг, який також варто відвідати.

Варто зазначити центр української культури – Львів. Ні для кого не секрет, що саме тут можна спробувати найсмачнішу каву в світі! Але, крім цього багато нових вражень та позитивних емоцій можна отримати, відвідавши музей-аптеку, славнозвісну вірменську церкву, знаменитий домініканський собор та неймовірно красивий Високий замок.

А можливо ви мріяли побувати в Венеції? Тоді вам потрібно поїхати у Вилкове. Тут канали заміняють вулиці, а замість автівок – невеличкі човни, на яких ви можете потрапити у дві відомі церкви старообрядців – храм Миколи Чудотворця та церкву Різдва Пресвятої Богородиці.

Манявський водоспад, що на Івано-Франківщині, справжня перлина української природи. Цей велетенський водоспад утворив навколо себе каньйон зі скелями понад 20 метрів. Первозданна природа та краса цього місця нікого не залишить байдужими.

Варто згадати Яремче. Тут, у серцевині українських Карпат, ви не тільки насолодитесь цілющим гірським повітрям, але й отримаєте неймовірну насолоду від прогулянок по мальовничій місцевості. Також, варто зазначити, що цілющості та комфорт у Яремче може конкурувати хіба що з пансіонатами Алушти, де, як ви самі знаєте, повітря багате йодом та морською сіллю.

Не можливо не відмітити Горішні Плавні, що на Полтавщині! Мальовнича природа та безліч унікальних краєвидів не залишить нікого байдужим. Хто любить спокійний приємний відпочинок, це місце для них справжній скарб.

Завершимо нашу десятку славнозвісними Заліщиками. Містечко давно вважають одним з найкращих малих міст Європи. Коли ви туди потрапите, ви відчуєте себе на віддаленому острові. Захоплюючі краєвиди, які відкриваються на все місто, а також на дністровому меандру.

При першій же можливості радимо відвідати одне з запропонованих вище місцин. Ви не тільки отримаєте захоплюючі враження, але й будете почувати себе зовсім по-іншому. Відкривати для себе щось нове – це завжди хороший крок вперед!


                         



Коментарі