Туризм
Подобається

Де відпочити на День Конституції: ціни та напрямки

27/06/2018
Де відпочити на День Конституції: ціни та напрямки

З біометричним паспортом на чотири дні можна з'їздити до Європи

Тривалі вихідні до Дня Конституції надихнули українців вирушити в подорожі. Журналісти "Сегодня" з'ясували, куди найохочіше їздять українці і скільки коштує така міні-відпустка.

Популярне: Перейменування областей: які документи українцям доведеться змінювати і в яких випадках

З біометричним паспортом на чотири дні можна з'їздити до Європи. Наприклад, триденний автобусний тур зі Львова до Кракова з відвідуванням ще кількох міст обійдеться в 110 євро з людини. А в деяких агентствах донедавна можна було зловити триденні тури на Кіпр за 3000 гривень з людини.

Багато українців, каже голова Асоціації туристичних операторів Ігор Голубаха, саме на свята запланували початок відпустки в Туреччині і Єгипті. Але тури тривалістю від п'яти днів вже майже розібрали.

Втім, заспокоюють туроператори, якщо за кордон поїхати не вдалося, можна вибрати цікавий маршрут в Україні. Наприклад, піднятися на найвищу гору – Говерлу. Організатори за такий вид відпочинку візьмуть від півтори тисячі гривень. Можна поїхати в тур замками Західної України. Це обійдеться в 3000 гривень.

У Львові на свята відбувається ще й джазовий фестиваль. Однак придбати залізничні квитки, а також знайти бюджетний варіант житла вже буде складно.

Ще можна з'їздити до моря, наприклад, до Одеси. Проживання з екскурсіями обійдеться в півтори тисячі з людини на добу.

Нагадаємо, згідно з опитуваннями, цього літа дві третини українців взагалі не планують відпочивати. І лише менше третини тих, хто збирається відпочити, вважають за краще закордонні курорти.
 


                         



Коментарі