Туризм
Подобається

“Рідкісна орхідея і дорогі ягоди”: особливості відпустки на Шацьких озерах

26/06/2018
“Рідкісна орхідея і дорогі ягоди”: особливості відпустки на Шацьких озерах

Літній відпочинок біля води завжди приємний і корисний. Якщо поїздка на море цього року не входить до ваших планів, то ми можемо запропонувати вам чудову альтернативу. Відвідавши Шацькі озера один раз, ви закохаєтеся в них назавжди. 

Мало хто знає, що Шацький комплекс налічує понад 30 озер. Найвідоміші та найпопулярніші з них – Світязь, Люцимир, Пулемецьке, Кримне, Луки та Остров'янське. Саме туди найчастіше їдуть відпочивати туристи. Температура води приблизно 18,5 градусів улітку.

Популярне: Скільки українців можуть залишитись без субсидій. Посадовець озвучив цифри

Якщо ви вирішили провести відпустку на Шацьких озерах, то будете мати широкий вибыр місць, де зупинитися. До ваших послуг готелі, де ви отримаєте найкращий сервіс. Ціна питання стартує від 550 грн. за добу. Перебування на базах відпочинку, а також у приватному секторі обійдеться вам значно дешевше, але про харчування вам доведеться подбати самостійно. Ну і, звичайно, відпочинок "дикуном" ніхто не відміняв.

Цікаво те, що воду із Шацьких озер можна пити навіть без попередньої очистки. Вода настільки корисна та мінералізована, що їй немає аналогів  на території Східної Європи. Це місце по праву можна назвати якнайкращим спокійним куточком, де можна насолодитися тишею подалі від шумних мегаполісів.

У прибережних лісах ви знайдете багато всяких ягід, в тому числі тих, які ми рідко можемо зустріти в супермаркетах. Така дорога нині лохина росте просто неба недалеко від озер.

В одному із озер – Кримно – особлива флора і фауна. На його берегах росте рідкісна орхідея, таку ви зустрінете хіба що у Криму. У Шацьких озерах водиться сила-силенна видів риби, серед яких зустрічаються і рідкісні.

Варто сказати, що, поїхавши у Шацьк з дітьми, варто заважати на глибину озера, адже деякі водойми Шацького комплексу не мають пологого спуску від берега на глибину, тому проявіть обачність під час купання.

Також популярне серед туристів озеро Соминець. Тут набагато дешевше проживання у приватному секторі, аніж на берегах Світязя. Місцеві жителі радо здають в оренду кімнати і будиночки на береговій лінії.

Бажаємо вам приємної відпустки. Обравши Шацькі озера, ви точно не пошкодуєте.


                         



Коментарі