Економіка України
Подобається

Гройсман розказав як знизити тарифи для українців

22/06/2018
Гройсман розказав як знизити тарифи для українців

У Раді запитали, як знизити тарифи для українців – глава уряду дав відповідь

Уряд планує перетворити Україну в державу, яка не тільки відмовиться від імпорту газу, але і стане його продавати за кордон, що дозволить знизити газові тарифи на третину. Такими планами поділився під час Години запитань до уряду у Верховній Раді прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Популярне: Купівля валюти онлайн та інші нововведення: що потрыбно знати про новий валютний закон, який скоро діятиме

Ціни на блакитне паливо турбували депутатів найбільше. Так, лідер Радикальної партії Олег Ляшко каже, що зараз підвищення вартості газу не має ніякого економічного обгрунтування і засоби краще вкладати в енергомодернізації.

"У мене питання від мільйонів українців, які зі страхом чекають повідомлення про підвищення вартості газу і, як наслідок, підвищення тарифів. У Києві немає гарячої води, холодна вода подорожчала. В Сєвєродонецьку вартість комунальних послуг – був рахунок на 80 гривень, сьогодні вже на 500. Люди не знають, звідки взялися ці цифри і як їх платити. Скажіть мені, що ви робите для того, щоб знизити вартість тарифів? що ви робите для того, щоб знизити вартість газу? що ви і коли зробите, щоб підняти зарплати і доходи українців? ", – сказав він.

У свою чергу прем'єр відповів, як домогтися зниження ціни на газ для українців.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб знайти справедливу формулу, щоб і для українських громадян плата за газ була можливою через механізми самої ціни, через адресну підтримку і це дуже складне питання. Але коли ми будемо самостійно, без впливу, формувати ціни на газ? Я вам скажу, коли замість країни імпортера станемо країною експортером ", – зазначив Гройсман.

Як заявляв в травні голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Дмитро Вовк, газ для українців подорожчає на 60-70%.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зробив заяву про ціну на газ для населення і субсидії. Він переконаний в недоцільності підвищення ціни на газ для населення, оскільки на сьогоднішній день в Україні встановився "розумний баланс" між цінами на газ і системою субсидій.


                         



Коментарі