Економіка України
Подобається

Володимир Гройсман зробив важливу заяву про МВФ

21/06/2018
Володимир Гройсман зробив важливу заяву про МВФ

Україна поки що має потребу в продовженні співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, насамперед МВФ.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив під час звіту уряду у Верховній Раді, передає БізнесЦензор з посиланням на прес-службу уряду.

Популярне: Порошенко підписав важливий закон про військову службу. Тепер все зміниться

"Чому ми потребуємо підтримки МФО, хоча самі є потужною за можливостями економікою. Тому що країну жорстко грабували. Це правда, на яку ми повинні відкрити очі. У нас в 2004 році зростання було 12,5%. Потім падіння і криза. Виходили на ринки, брали гроші і куди їх поділи? ", – сказав Гройсман

"Наше завдання – відкрити можливості економіки. Для цього поки потрібен доступ на зовнішні ринки – для запозичень, перекредитування … А що робити? Коли хтось говорить про те, що можемо забезпечити швидке зростання – будь ласка, давайте призначимо на посаду. Але я людина прагматична, і у мене непогані професійні здібності. я розумію з середини макроекономічні процеси. Нам потрібна стабілізація і час. і зростання в 5-7% дозволить обслуговувати борги і розвивати стандарти ", – додав прем'єр.

Як повідомлялося, напередодні директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що для продовження програми кредитування України потрібні зміни в законі про Антикорупційне суді, а також вирішення питання ціни газу і збалансованості держбюджету.


                         



Коментарі