Економіка України
Подобається

Зміни у ПДР: за що тепер каратимуть водіїв та їх пасажирів?

20/06/2018
Зміни у ПДР: за що тепер каратимуть водіїв та їх пасажирів?

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді України законопроект (№8492) про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими пропонують збільшити штрафи за ігнорування ременів безпеки в автомобілі.

Ініціаторами законодавчої ініціативи виступили 25 народних депутатів, серед яких Антон Геращенко, Вікторія Сюмар (фракція "Народний фронт"), перший віце-спікер Ірина Геращенко і глава комітету із закордонних справ Ганна Гопко (позафракційна).

Популярне: Порошенко підписав важливий закон про військову службу. Тепер все зміниться

Законопроект пропонує за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами збільшити штрафи з 3 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (з 51 до 850 гривень).

Відповідно до законопроекту, нововведення набудуть чинності через три місяці після публікації закону, якщо він буде прийнятий парламентом і підписаний президентом України.

Розробкою законопроекту займався Центр демократії та верховенства права в рамках кампанії "За безпечні дороги".

Як наголошується в прес-релізі, розданому цією організацією журналістам в кулуарах Верховної Ради, щорічно на дорогах України гинемо не менше 3,5 тис. Осіб і травмуються не менше 35 тис., Пристебнуті ремені безпеки можуть врятувати до 50% людей, які потрапляють в смертельні автокатастрофи.
 


                         



Коментарі