Головні Новини
Подобається

З біометричним паспортом українці можуть подорожувати не тільки країнами ЄС

16/06/2018
З біометричним паспортом українці можуть подорожувати не тільки країнами ЄС

“У цілому з початку введення безвізового режиму країни Європейського Союзу відвідали майже 20,3 мільйона громадян, з яких майже 4,8 мільйона осіб за біометричними паспортами і понад 555 тисяч громадян України скористалися всіма перевагами безвізового режиму”, – повідомляє Держприкордонслужба.

Певний ажіотаж серед бажаючих безперешкодно подорожувати спостерігався в перші місяці дії безвізу – в середньому прикордонники оформляли до 90 тисяч українців за місяць. У листопаді минулого року цей показник становив вже 32,5 тисячі осіб. З настанням літа, тобто періоду відпусток і подорожей, знову очікується збільшення пасажиропотоку.

ПОПУЛЯРНЕ:Зменшення мита і збільшення штрафів: що готують для власників авто на “євробляхах”

Найбільше українців обирають авіаційні шляхи для подорожей, найменше – морем. Своєрідним “вікном в Європу” для України залишається Польща. Саме через неї в країни ЄС потрапляє найбільша кількість українців. Найменший потік мандрівників з України в країни ЄС – через українсько-словацький кордон.

Довідка Finance.ua

  • З 11 червня 2017 року громадяни України з біометричними паспортами отримали право на безвізові поїздки в країни Європейського Союзу, окрім Великої Британії та Ірландії, а також в Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію, які входять в Шенгенську зону, але не є членами ЄС.


                         



Коментарі