Економіка України
Подобається

“Народжуєшся уже з боргом?”: Експерти підрахували борг кожного українця

14/06/2018
“Народжуєшся уже з боргом?”: Експерти підрахували борг кожного українця

Зовнішній борг України складає 80 млрд доларів або 80% ВВП. Показники оновилися після того як Європарламент виділив Україні черговий транш фінансової допомоги в розмірі 1 млрд доларів.

Невже в Україні все так погано і борги щорічно збільшуються?

Популярне: Сьогодні набув чинності важливий закон. Що змінюється

Наша країна є не єдиним боржником в Європі з такими показниками ВВП. Наприклад, Греція 2 роки тому була на межі дефолту з боргом, який в два рази перевищував ВВП країни. Люди не могли зняти свою зарплату і інші грошові кошти на банківських рахунках. У Брюсселі погодилися допомогти, однак, Греції довелося йти на жорсткі умови економії. Через цих подій в країні прокотилася хвиля протестів.

 Експерти підрахували, що з таким зовнішнім боргом України, кожен житель країни повинен 1750 доларів. Безумовно, розплачуватися із зовнішніми боргами буде держава і її основні доходи (експорт та інші види економічної співпраці).

Цифри лякають, проте, інші європейські країни мають такі ж борги в процентному співвідношенні. Наприклад, борг Бельгії становить 101% від ВВП країни. Великобританія заборгувала 85% ВВП. При цьому, рівень життя в цих країнах на більш високому рівні завдяки національному доходу на душу населення, який становить близько 40 тисяч доларів.


                         



Коментарі