Головні Новини
Подобається

Чи отримають субсидії ті, хто стоять на обліку в центрі зайнятості

12/06/2018
Чи отримають субсидії ті, хто стоять на обліку в центрі зайнятості

В уряді розповіли, як будуть рахувати доходи осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, і хто з них отримає субсидію.
Як пояснив під час онлайн-конференції в редакції КП генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко, по відношенню до осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, будуть застосовуватися різні підходи.

ПОПУЛЯРНЕ: Не будуть нараховуватися штрафні санкції: В Україні змінили кредитні правила для військових

Ключове питання – чому і скільки часу людина перебуває на обліку?

  1. Якщо людина втратила роботу, став на облік і при цьому робить все, щоб знову працевлаштуватися, отримуючи тимчасову допомогу – це одне. Всі фактори вказують на те, що людина намагається виправити ситуацію і субсидію він отримає. При цьому буде враховуватися його фактичний дохід – розмір допомоги по безробіттю.
  2. Якщо перебування на обліку триває вже рік або два, то відповідно – посібник вже не нараховується, адже там свої ліміти. Це свідчить про те, що людина або працює неофіційно, приховуючи свої доходи, або просто «пливе за течією», не роблячи заходи для поліпшення ситуації. В такому випадку – програма буде розглядати його як працездатну особу, яка не працює. А значить рівень його доходу визначається в розмірі трьох прожиткових мінімумів. 
  3. Є і третій варіант – людина перебуває на обліку в центрі зайнятості два або навіть три роки, але не може знайти роботу, наприклад, з-за того, що в населеному пункті, в якому він проживає, немає варіантів для його кваліфікації. Якщо людина проходить перекваліфікацію або навчання через центр зайнятості, то субсидію він теж отримає.


                         



Коментарі