Економіка світу
Подобається

Курс біткоіна рекордно обвалився після кібератаки

11/06/2018
Курс біткоіна рекордно обвалився після кібератаки

Курс біткоінів за минулі вихідні впав більш ніж на 10% після заяви південнокорейської кріптовалютной біржі про те, що вона піддалася кібератаці. Згідно з даними CoinDesk, курс біткоінів опустився нижче $ 6700.

Криптовалюта втратила більше половини своєї вартості в цьому році, в даний час її курс на дві третини нижче рекордного рівня – близько $ 20000, зафіксованого в грудні.

Популярне: Українцям вже з липня підвищать пенсії: дізнайтесь на скільки і кому

У лютому поточного року курс біткойнов опускався нижче $ 6000.. У неділю кріптовалютная біржа Coinrail повідомила про крадіжку деякої суми альтернативних криптовалюта (альткойнов) в результаті кібератаки. Порядку 70% цифрових активів Coinrail були переведені в так званий "холодний" гаманець – носій, що не підключений до інтернету.

Біржа заявила, що працює над поверненням втрачених активів. Coinrail не уточнила вартість вкрадених криптовалюта, однак, за деякими оцінками, сума становить понад $ 40 млн, пише MarketWatch. Згідно з даними coinmarketcap.com, біржа Coinrail є невеликий і знаходиться ближче до кінця списку 100 найбільших кріптовалютних бірж світу.

Курси інших відомих криптовалюта, включаючи Ethereum, Ripple і Bitcoin Cash, знизилися більш ніж на 11% в неділю. Кібератаки є серйозною проблемою для ринку, з 2014 року вони коштували інвесторам не менше $ 1,4 млрд.

У січні цього року кібератаці піддалася японська біржа Coincheck Inc., в лютому – італійська біржа BitGrail. Негативом для біткойнов і інших криптовалюта також стало повідомлення про те, що американські регулятори зажадали від кріптовалютних бірж даних про хід торгів в рамках розслідування можливих маніпуляцій на ринку ф'ючерсів на криптовалюта, пише газета Financial Times.


                         



Коментарі