Економіка України
Подобається

На скільки виросли ціни на продукти за останній рік?

09/06/2018
На скільки виросли ціни на продукти за останній рік?

З 2017 по 2018 року ціни на продукти зросли на 14%. Збільшення ціни на продукти харчування є повільним і непомітним процесом.

Вплинули різні чинники, в основному, інфляція і подорожчання бензину, інших ресурсів і сировини, які привели до збільшення собівартості кожного окремо взятого продукту.

Популярне: Скільки українці платитимуть за продукти цього літа?

Державна служба статистики України надала середні показники і дані. Статистика зростання цін на різні продукти в період з 2017 по 2018 рік: яйця на 101,7%, молочна продукція на 16,6%, фрукти – 15,7%, м'ясна продукція – 22,3%, масло – 16,3% , хлібобулочна продукція – 8,4%, рибні продукти – 4,2%.

Цукор з минулого року подорожчав на 19,9%, вже в квітні цього року було відзначено зниження ціни на 2,2%. Ціни на безалкогольні напої зросли на 5,5%.

Незважаючи на збільшення мінімальної і середньої зарплати в Україні, приблизно, на 28%, українцям як і раніше доводиться у всьому собі відмовляти, економити, купувати менш якісну продукцію.

Дослідження Економічного дискусійного клубу показали, що українці почали менше витрачати на покупку їжі. Споживчий кошик також трохи змінилася, купуються, в основному, найнеобхідніші і корисні продукти.


                         



Коментарі