Головні Новини
Подобається

Це ще не все! Назвали вимоги МВФ до України, які ще не виконали

08/06/2018
Це ще не все! Назвали вимоги МВФ до України, які ще не виконали

Уряд України після ухвалення Верховною Радою закону про Антикорупційний суд, який повинен відповідати рекомендаціям Венеціанської комісії, має провести переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про ціну на газ для населення та заходи щодо скорочення дефіциту державного бюджету.

Про це заявив голова Стратегічної групи радників з підтримки реформ при уряді України Іван Міклош.

"Треба буде вести переговори, говорити з Міжнародним валютним фондом про це питання (про ціну на газ для населення. – Ред.). Ще одна проблема – це дефіцит бюджету, який є вищим, ніж передбачалося в законі про бюджет. Потрібно буде приймати додаткові заходи щодо зниження цього дефіциту", – сказав Міклош.

ПОПУЛЯРНЕ:Наскільки в Україні “виріс” борщовий набір

Міклош наголосив, що ключовою умовою продовження співпраці з МВФ було ухвалення закону про Антикорупційний суд, однак це не знімає необхідності врегулювання двох умов, що залишилися.

"Їх позиція була така: антикорупційний суд – найважливіше, але також інші дві передумови (для продовження співпраці. – Ред.) мають бути забезпечені", – підкреслив радник прем'єр-міністра.

Нагадаємо, колишній міністр фінансів України Олександр Данилюк сподівається, що МВФ прийме редакцію ухваленого Верховною Радою України закону про Вищий антикорупційний суд.


                         



Коментарі