Головні Новини
Подобається

Хто займе місце міністра фінансів Данилюка

07/06/2018
Хто займе місце міністра фінансів Данилюка

Міністр фінансів Олександр Данилюк, подання на звільнення якого напередодні вніс до парламенту прем'єр-міністр Володимир Гройсман, заявив, що в разі його звільнення виконуючим обов'язки міністра буде його перший заступник Оксана Маркарова.

Про це він повідомив під час панельної дискусії, організованої Американською торговою палатою, передає агентство Інтерфакс-Україна.

ПОПУЛЯРНЕ: Наскільки в Україні “виріс” борщовий набір

Крім того, Данилюк зазначив, що не змінює свого робочого графіка і очікує рішення Верховної Ради про його відставку, ініційованої Гройсманом.

"У Верховній Раді ви все почуєте. Персональне ніколи не повинно стояти над державним", – сказав міністр.

Данилюк зазначив, що намагався врегулювати це питання.

"Потрібно рухатися як єдина команда", – закликав він, зазначивши складність стоять перед країною завдань.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що підписав подання до Верховної Ради подання на звільнення Данилюка з посади міністра фінансів, і попросив народних депутатів підтримати це подання.

У Верховній Раді вже зареєстровано проект постанови (№8433) про звільнення міністра фінансів з посади.

При цьому комітет Верховної Ради з питань бюджету вже підтримав проект постанови про звільнення Данилюка.

На засіданні уряду 23 травня Данилюк безуспішно намагався домогтися призначення свого радника Яни Бугримової на посаду заступника міністра.

Публічна трансляція засідання була припинена, проте присутні на ньому повідомили Інтерфаксу-Україна, що після короткої перепалки з Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. Під час обміну думками Данилюк навіть допустив підготовку подання про його відставку.

При цьому Гройсман, коментуючи ситуацію з Данилюком, припустив, що той вирішив змінити місце роботи і хотів це зробити так, щоб виглядати жертвою в ситуації, що склалася.

Пізніше Данилюк звернувся до послів G7 з листом задля уникнення "двозначності та маніпуляцій" навколо інформації про його конфлікт з Гройсманом.

 


                         



Коментарі