Головні Новини
Подобається

Чому нав’язують споживачам встановлювати будинкові лічильники і чим їм це загрожує

07/06/2018
Чому нав’язують споживачам встановлювати будинкові лічильники і чим їм це загрожує

Загальнобудинкові лічильники обліку споживачам нав'язують, щоб перекласти на населення злодійство і втрати в мережах. Таку думку висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко на прес-конференції, передав кореспондент АСН.

"Цей лічильник зрозуміло навіщо потрібен – для того, щоб будь-яким способом перевести оплату за послугу на весь будинок і зробити колективну відповідальність. Ви там між собою розбирайтеся, як хочете, а монополіст, не дивлячись на крадіжки, на втрати, на все, що завгодно, змусить вас заплатити", – зазначив експерт.

ПОПУЛЯРНЕ:Який капітал у Рината Ахметова в списку найбагатших людей світу

За його словами, замість того, щоб обладнати кожну квартиру лічильником і унормувати загальнобудинкові втрати, стимулюючи водоканали і теплокомуненерго скорочувати втрати всередині будинку, держава перекладає всі витрати на споживача і, по суті, нав'язує йому ще одну послугу. При цьому він додав, що така практика сформувалася і працювала і раніше, проте зараз, з прийняттям закону про ЖКГ, держава її узаконила.

Нагадаємо, на стан водопровідної води в переважній більшості міст України істотно впливає аварійний стан водопровідних мереж. Таку думку висловив директор спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев.


                         



Коментарі