Головні Новини
Подобається

Доніс на сусіда за субсидію – отримав премію: Експерт розповів про метод боротьби з недобросовісними субсидіантами

06/06/2018
Доніс на сусіда за субсидію – отримав премію: Експерт розповів про метод боротьби з недобросовісними субсидіантами

У ЄС, якщо сусід доносить на сусіда, який незаконно отримує сибсидію, то він отримує премію. Вони розуміють, що використовуються ті гроші, які згодом сусід не отримає на садочок, школу чи ліки.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив засновник школи ефективного ОСББ, депутат Броварської міської Ради Андрій Саук, відповідаючи на запитання, як діяти у випадку, коли люди неправомірно отримують субсидію.

ПОПУЛЯРНЕСтало відомо скільки коштував візит Порошенка до Іспанії

«Насправді цих людей дуже багато і дуже шкода, що гроші витрачаються на субсидії, а не на енергоефективність. Взимку я був у квартирі в центрі Черкас, де мешканці отримують субсидію. Під час потепління в опалювальний сезон вони не закручують кран, а просто відкривають вікна. Люди, які платять повну вартість, так не роблять. Тому треба всіх людей перевірити», – відзначив пан Саук.

Як розповів депутат міськради Броварів, в Європі, якщо сусід доносить на недобросовісного сусіда – отримує премію.

«Як в Європі це відбувається? Сусід доносить на сусіда і за це йде преміювання. Вони ж розуміють, що використовуються ті гроші, які сусід не отримує на садочок, школу чи ліки. Ми ж пам'ятаємо немає бюджетних коштів є гроші платників податків. Якщо хтось опалює повітря, то на цьому заробляють олігархи, а бюджет втрачає гроші», – додав гість програми.

Крім того, експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський зауважив, що під час перевірок помешкань отримувачів субсидії, інспектори можуть мати проблеми, бо згідно з Конституцією помешкання є недоторканим, щоб хтось чужий міг зайти у помашкання, то треба рішення суду.

«Соціальний інспектор це цивільна особа. На яких підставах вони можуть зайти? Вони можуть казати, що у випадку недопуску в оселю мешканці будуть позбавлені субсидій. Люди, які отримують будь-який вид соціальної допомоги повинні знати, що до них фактично не діє закон про захист персональних даних, банківську таємницю. Всі ці дані стають відкритими будь-кому», – констатував пан Павловський.


                         



Коментарі