Головні Новини
Подобається

Верховна рада прийняла новий закон «Про валюту». Які зміни чекають українців

23/05/2018
Верховна рада прийняла новий закон «Про валюту». Які зміни чекають українців

Верховна рада прийняла новий закон «Про валюту» для регулювання іноземних грошей в країні.

17 травня депутати прийняли в першому читанні закон «Про валюту». Даний законопроект замінює всі нормативні акти, які регулюють це питання. До цього головним документом був декрет Кабміну, що прийняли ще в 1993 році.

Бенефіціаром виступив сам глава держави. Він хоче дозволити все, крім того, що було заборонено. Розробляв при цьому даний документ НБУ.

Популярне: Заява про продаж ПриватБанку схвилювала всю країну

За новими правилами скасували ліцензії на інвестиції за кордоном. На поточний момент люди могли виводити до 50 тисяч доларів, але при цьому отримували папір від регулюючої структури ліцензію, яка є повідомною. Після вступу закону в юридичну силу цього більше не треба робити. Ще один приємний плюс в тому, що скасовують моніторинг дрібних операцій на суму до 150 тисяч гривень.

В законі передбачена лібералізація для ЗЕД. Тепер немає жорстких термінів за розрахунками. Санкції за простроченими платежами скасували.

Не обійшлося і без мінусів в прийнятому законі.

Він прибирає регуляції, але наділяє правом НБУ на свій розсуд встановлювати їх. Це може бути посиленням президентських позицій, хоча і депутати стверджують кандидатуру керівника Нацбанку, але її пропонує глава України.


                         



Коментарі