Розповіли про наближення нового льодовикового періоду

23/05/2018
Розповіли про наближення нового льодовикового періоду

Вчені підтвердили гіпотезу про те, що нинішній міжльодовиковий період (голоцен) триватиме, принаймні, ще 30 тис. років.

Чергування великих льодовикових і міжльодовикових епох в даний час пояснюється орбітальної теорією, розробленою сербським дослідником Мілутіном Миланковичем ще в 1920-х роках, згідно з якою ці процеси були пов’язані зі зміною орбіти Землі під час руху навколо Сонця.
У той же час, льодовикові і міжльодовикові епохи мають певну структуру – всередині кожної з них чергуються більш дрібні періоди потепління і похолодання, виділено безліч циклів різної тривалості і амплітуди.

Популярне: Газ на 810 гривень більше і зміни в пенсії: Що чекає українців вже з 1 червня
Наприклад, так званий Малий льодовиковий період закінчився в кінці XIX століття, і з цього часу почалося потепління, яке триває досі.
У той же час, говориться в повідомленні, пов’язувати нинішнє потепління клімату тільки зі збільшенням вмісту вуглекислого газу в атмосфері за рахунок спалювання вуглецевого палива, значить спрощувати підхід до розуміння що відбуваються глобальних змін.
На думку вчених, зростання вмісту вуглекислоти в атмосфері, мабуть, пов’язане зі збільшенням температури води в океані, що призводить до звільнення вуглекислого газу з води і метану з донних опадів.


                         



Коментарі