Економіка України
Подобається

Газ на 810 гривень більше і зміни в пенсії: Що чекає українців вже з 1 червня

23/05/2018
Газ на 810 гривень більше і зміни в пенсії: Що чекає українців вже з 1 червня

З червня 2018 року ціни на газ зростуть на 8,5-8,9%.

Як говориться в повідомленні прес-служби Нафтогазу, подорожчання торкнеться українських підприємств.

Зокрема, для підприємств й інших суб'єктів господарювання, які закуповують більше 50 тисяч кубометрів газу на місяць, ціна палива виросте на 8,9% або 810 гривень до 9952,80 гривень за кубометр. Для тих, хто споживає до 50 тисяч кубометрів газу на місяць ціна виросте на 8,5% – до 10893,6 гривень за кубометр.

«Запропоновані ціни на природний газ з ресурсу компанії диференційовані в залежності від обсягів закупівлі, умов оплати та стану попередніх розрахунків з Нафтогазом», – йдеться в повідомленні.

Популярне: Заява про продаж ПриватБанку схвилювала всю країну

Нафтогаз вже вдруге за останні 3 місяці підвищує ціни для суб'єктів господарювання. Зокрема, в травні ціни на газ зросли на 5,2-5,5%. Також в уряді повідомили, що ведуть переговори з Міжнародним валютним фондом про ціни на газ для населення.

Російський Газпром почав процес розірвання контрактів з Нафтогазом. За словами глави компанії Олексія Міллера, переговори про продовження дії договорів зайшли в глухий кут. За перший квартал 2018 року Нафтогаз сплатив в бюджету 30,7 мільярдів гривень податків, що склало близько 18% всіх податкових надходжень.

Стало відомо, як зміниться процес нарахування субсидій в Україні після внесення Кабміном чергових змін. Так, нове рішення чиновників призведе до того, що багато українців втратять право на допомогу, а іншим потрібно довести своє право на субсидію.

Крім іншого, згідно з новими правилами, була зменшена норма щодо газу і електроенергії для індивідуального опалення. На 1 кв.м. площі тепер належить 4,5 куб.м. газу і 30 кВт / год. Перевитрата електроенергії і газу доведеться оплачувати за повною вартістю. Зменшено також житлова площа, на яку нараховується субсидія. Тепер вона становить 48,87 кв.м. – якщо в квартирі проживає одна людина пенсійного віку. Якщо ж в квартирі живуть двоє пенсіонерів, але норма зростає до 62,52 кв.м.

Відтепер, субсидія не нараховується власникам житла класу «люкс» – квартира більше 120 кв.м., будинок більше 200 кв.м. В допомозі буде відмовлено власникам автомобілів, які випущені після 2013 року. Зміни не стосуються автомобілів для інвалідів та мопедів.

В силу також вступлять важливі зміни щодо пенсії

Як стало відомо, Кабінет міністрів України визначив уповноважені банки, які будуть здійснювати виплату пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Згідно з рішенням конкурсної комісії з визначення уповноважених банків, переможцями конкурсу визначено 34 фінансових установи.

Так, до переліку увійшли: «Акордбанк», «Альфа-банк», «Банк Альянс», «Банк Восток», «Східно-український банк грант», «Банк інвестицій та заощаджень», «Банк кредит Дніпро», «Львів» , «Південний», «Ідея банк», «Індустріалбанк», «Комерційний індустріальний банк», «Конкорд», «Креді агріколь банк», «Кредобанк», «Крісталбанк», «Мегабанк», «Мотор-банк», «МТБ банк »,« ОТП банк »,« Ощадбанк »,« МКБ »,« Полтава-банк »,« Приватбанк »,« Перший український міжнародний банк »,« Радабанк »,« Райффайзен банк аваль »,« Скай-банк »,« Укргазбанк »,« Укрексімбанк »,« Укрсібб анк »,« Укрсоцбанк »,« Універсал банк »і« Юнекс банк ».

«Зараз в Мінсоцполітики триває укладення договорів з уповноваженими банками з виплати грошової допомоги. Всі попередні договори автоматично втрачають силу з 1 червня 2018 року », – завили у відомстві.

Нагадаємо, на думку чиновників, спеціальні умови для трудових мігрантів позитивно позначаться на Пенсійному фонді.

Зміни в декларації по ПДВ вступлять в силу з 1 червня 2018 року. Опубліковано наказ №381

За нормою п. 46.6 ПКУ випливає, що оновлена ​​декларації з ПДВ потрібно буде застосовувати вже при складанні звітності за червень 2018 року. Однак чекаємо ще роз'яснень ДФСУ.

В «Офіційному віснику України» №35 / 2018 опублікований наказ Мінфіну від 23.03.2018 р .. № 381, яким затверджено зміни до:

форми декларації з ПДВ. У новій редакції викладено додатки 1, 5 і 9;
порядку заповнення та подання податкової звітності з ПДВ.


                         



Коментарі