Економіка України
Подобається

Дізнайтеся, хто з українців може достроково вийти на пенсію

22/05/2018
Дізнайтеся, хто з українців може достроково вийти на пенсію

На даний момент в Україні проводяться заходи по уніфікації пенсій. Це передбачає однакові виплати всім українцям на однакових умовах.

Уряд України вже кілька років працює над поліпшенням пенсійного законодавства, намагаючись привести їх до єдиного стандарту,. А це означає, що поступово планують скасувати спеціальні пенсії.

На даний момент винятками, які можуть претендувати на спеціальну пенсію, є чорнобильці і військовослужбовці. При цьому особливі правила призначення пенсій вже не діють для науковців і державних службовців. До того ж, з 1 жовтня 2017 року більшість людей не мають права вийти на пенсію за вислугою років.

Популярне: Прийдуть не лише до субсидіантів: Хто з українців під прицілом нової системи верифікації пільговиків

Список тих, хто мав право вийти на пенсію за вислугою років був прописаний у статті 52 Закону України «Про пенсійне забезпечення» і включав багато категорій людей.

Серед мають таке право був працівники освіти та охорони здоров'я; спортсмени; водії вантажних автомобілів (з уточненнями про роботу в технологічних процесах); робітники локомотивних бригад; деякі категорії артистів театрів та працівників авіації; механізатори комплексних бригад на вантажно-розвантажувальних роботах у портах і деякі інші категорії.

На даний момент право на пенсію за вислугою років однозначно залишилися лише у артистів театрально-концертних та інших видовищних закладів з урахуванням наявності стажу 25-30 років.


                         



Коментарі