Технології
Подобається

Біометричні банкомати: Рахунок можна буде відкрити за допомогою відбитків пальців

10/05/2018
Біометричні банкомати: Рахунок можна буде відкрити за допомогою відбитків пальців

Африканський банк має намір встановити 50 нових банкоматів з біометрією.

Південноафриканський банк FNB збирається встановити 50 нових банкоматів в межах ПАР. Користувач такого пристрою зможе підтвердити свою особистість за відбитком великого пальця.

Популярне: Кабінет міністрів затвердив список держпідприємств, які готують для продажу

Клієнту, який використовує міні-банкомат, буде доступний ряд операцій: зняття грошей і здійснення грошових переказів, оплата електроенергії і поповнення рахунку на мобільному телефоні для розмов, надання даних кредитної картки. Також за допомогою банкомату можна відкрити новий банківський рахунок.

Система TouchPoint перевіряє особу клієнта, скануючи відбиток пальця на спеціальному біометричному зчитувачі. Система відразу виявляє помилкові відбитки пальців, що допоможе запобігти спробам шахрайства. Ідентифікація клієнта також перевіряється в Міністерстві внутрішніх справ ПАР, щоб переконатися, що рахунок, самостійно відкритий клієнтом у банкоматі, відповідає всім законам.

Лі-Енн ван Зіл генеральний директор FNB, який курирує точки присутності банку
В FNB стверджує, що такий пристрій успішно пройшлов перевірку в провінції ПАР Гаутенг з листопада 2017 року. В даний час банк займається установкою 50 нових банкоматів в своїх філіях і в різних місцях роздрібної торгівлі в селищах і сільській місцевості по всій країні.

Раніше був представлений біометричний POS-термінал нового покоління. Новий пристрій поєднує в собі зручність автентифікації за відбитками пальців і безпеку відповідно до останніх стандартів PCI.


                         



Коментарі