Головні Новини
Подобається

У Кабінеті Міністрів розповіли хто отримає частину зекономленої субсидії в 2018 році

09/05/2018
У Кабінеті Міністрів розповіли хто отримає частину зекономленої субсидії в 2018 році

У нинішньому році субсідіантам виплатять частину нарахованої державної допомоги на оплату ЖКП, яка не була використана в опалювальному сезоні 2017-2018 рр.

Як стало відомо, уряд України має намір провести преміювання домогосподарств за економію енергоресурсів. Про це розповіли в прес-службі Кабінету Міністрів України.

«Так як і в минулому році, під монетизацію підпадають зекономлені домогосподарствами 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу. У грошовому еквіваленті це майже 700 гривень », – йдеться в повідомленні.

Щоб отримати частину зекономленої державної допомоги з оплати ЖКП, споживачам необхідно до 1 вересня 2018 року подати заяву до місцевого управління соціального захисту. На підставі цього документа виплатять грошову винагороду за енергоефективність.

Популярне:“Пенсіонерам перерахували пенсії”: дізнайтесь хто саме отримає надбавку

В уряді повідомили, що наявність економії вказується в квитанціях за оплату електроенергії та газу, якщо ці енергоресурси використовуються для опалення житла. Також споживачі мають право звернутися в компанію, яка постачає газ або електрику, і дізнатися, який обсяг енергоресурсів був заощаджено в опалювальному сезоні 2017-2018 рр.

Виплати будуть здійснюватися через відділення «Укрпошти» або перераховуватися на рахунок в банківській установі – вибрати спосіб отримання коштів повинні субсідіанти.
 


                         



Коментарі