Головні Новини
Подобається

Синоптики розповіли яка погода буде влітку

09/05/2018
Синоптики розповіли яка погода буде влітку

У липні-серпні температура по всій території України буде досягати +35+40 градусів, прогнозує директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

Про це він заявив у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"У нас практично кожне літо йде зростання температури, вона стає все вище і вище", – сказав він, додавши, що вже цього літа кількість днів з температурою від 30 до 40 градусів буде "дуже велика".

Він також зазначив, що кількість днів з такою високою температурою за останні 10 років збільшилася втричі.

"35-40 градусів – це та межа, яка буде в більшості областей України в липні-серпні", – додав директор Укргідрометцентру.

Популярне:“Британія планує заборонити вологі серветки”: дізнайтесь причину

Значне зниження температури почнеться в другій половині вересня.

На засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у п'ятницю в Києві Кульбіда сказав: "Температура або вище норми, або значно вище норми в центральних і південних регіонах України (у літній період, – ред.)".

Зокрема, за його даними, в червні очікується перевищення норми температури на 1-1,5 градуси, у липні – на 1-1,5 градуси (на Прикарпатті 2-2,5 градуси), у серпні – на 1,5 градуси.

За його словами, кількість опадів протягом літнього періоду буде менша за норму.

Нагадаємо, з кінця квітня в Україні спостерігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки, викликаний значним підвищенням температури повітря та відсутністю опадів.


                         



Коментарі