Туризм
Подобається

Дозвіл суду на виїзд дитини за кордон є одноразовим

03/05/2018
Дозвіл суду на виїзд дитини за кордон є одноразовим

Дозвіл на виїзд малолітньої дитини за межі України в супроводі одного з батьків за відсутності згоди другого з батьків на підставі рішення суду може бути наданий на конкретний одноразовий виїзд із зазначенням його початку й закінчення.
З цим погодився Верховний Суд у постанові від 23.04.2018.

ПопулярнеПерехід України на ID-картки: що може стати перепоною в отриманні нових документів​

Бажаючи вивезти малолітніх дітей закордон, жінка звернулась до їх батька, що проживав окремо, за наданням згоди. У цьому батько дітей їй відмовив, тож право на подорожі малечі матір вирішила вибороти у суді. У позові вона просила суд надати дозвіл на тимчасові виїзди дітей до Єгипту, Туреччини, Кіпру, Болгарії, Чорногорії, Хорватії. Суд першої інстанції позов матері задовольнив. Зазначений вердикт батько оскаржив до апеляційного суду. Апеляційна скарга батька була задоволення, а рішення суду першої інстанції – скасоване. 
Мати подала касаційну скаргу.

У постанові № 705/2898/17 ВС у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду зазначено, що, відповідно до чинного законодавства, надання дозволу на необмежений виїзд дитини за кордон без згоди одного з батьків за рішенням суду законодавством не передбачено.


                         



Коментарі