Головні Новини
Подобається

“Неочікуване рішення”: стало відомо з ким Україна готується підписати газовий контракт

16/04/2018
“Неочікуване рішення”: стало відомо з ким Україна готується підписати газовий контракт

Україна вже знайшла для себе вигідне рішення проблеми під назвою “Північний потік-2” – наша країна може приєднатися до хорватського проекту газового терміналу

Напередодні віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе провела зустріч з віце-прем’єр-міністром, міністром економіки, підприємництва та ремесла Республіки Хорватія Мартіною Даліч.

Сторони обговорили масштабні проекти Хорватії по зміцненню енергетичної безпеки Європи, зокрема проект LNG-терміналу (Liquefied Natural Gas – Зріджений природний газ).

Популярне:“Буде становити 6200 гривень”: стало відомо, коли підвищать мінімальну зарплатню

За словами, Мартіни Даліч, LNG-термінал – це не проект для суто хорватського ринку, а внесок Хорватії в європейську енергетичну безпеку. Він повинен стати точкою входу для країн Східної та Центральної Європи. Вона також зазначила, що його успіх безпосередньо залежить від зацікавленості та участі інших країн.

“Ми сподіваємося, що Україна теж стане учасником цього проекту і отримає вигоду від нього. Однак для цього повинна бути побудована певна інфраструктура», – зазначила хорватський Віце-прем’єр-міністр.

Як повідомлялося раніше, в Європейському союзі обіцяють забезпечити транзит газу через Україну після будівництва скандального газопроводу «Північний потік-2». Таку заяву після переговорів у понеділок в Берліні зробили міністр економіки і енергетики Німеччини Петер Альтмайер і віце-президент Єврокомісії у справах енергетичного союзу Марош Шефчович.

Раніше аналогічну обіцянку – збереження за Україною ролі транзитера російського газу – зробили в Данії.


                         



Коментарі