Головні Новини
Подобається

“В Україні підвищили пенсії”: дізнайтесь хто отримає більше

14/04/2018
“В Україні підвищили пенсії”: дізнайтесь хто отримає більше

Пенсії в Україні зросли – за квітень більше отримають пенсіонери, які працюють, і військовослужбовці. На доплати уряд виділив майже 10 млрд гривень.

Пенсіонер Артур Хоружненко 20 років служив в армійській частині, але за станом здоров'я в 2002 році був змушений піти на пенсію. Працював також викладачем в ПТУ і фермером. Зараз чоловік працює теплотехніком і розраховує на нову пенсію.

В середньому вона повинна вирости на 1,5 тисячі гривень, кажуть в Мінсоцполітики. Прийде доплата і за попередні місяці. А тим, хто ще не отримав гроші, переживати не варто, запевняють в уряді.

"Кого встигаємо [перерахувати] – вони отримають цю суму, починаючи з січня. Кого Пенсійний фонд не встигне до цієї дати, вони отримають ще старий розмір, а протягом місяця вони отримають все, що належить вже з новим розміром", – пояснив заступник міністра соцполітики Микола Шамбір.

Звертатися з заявами до Пенсійного фонду, як це було раніше, тепер не потрібно. Засоби переведуть автоматично в кілька етапів.

"Особам, звільненим з військової служби, крім звільнених з органів внутрішніх справ, виплату здійснюватимуть в три етапи. З 1 січня 2018 року – на 50% сума підвищення, з січня 2019 року – на 75%, з 1 січня 2020 року – на 100% ", – розповів представник Пенсійного фонду Павло Павелко.

Популярне:“Уже почався продаж квитків”: на травневі вихідні “Укрзалізниця” запускає додаткові потяги

Зростуть соцвиплати і цивільним пенсіонерам, які офіційно працюють. Якщо раніше можна було самостійно вибирати підставу перерахунку – або індексація, або зростання зарплати, то зараз цього робити вже не потрібно.

"Зараз зроблено програмне забезпечення, яке автоматично, приймаючи інформацію по сплаті єдиного соціального внеску і з нарахованої бази, призводить ці розрахунки. Ви автоматично зможете отримувати нараховану пенсію більше", – пояснила експерт з питань пенсійного забезпечення Галина Третьякова.

Правда, розраховувати на доплату можуть тільки ті, хто відпрацював не менше 24 місяці після виходу на пенсію.


                         



Коментарі