Економіка України
Подобається

“Цей уряд скоро від їжі змусить відмовитися”: українці обурені підвищенням цін

23/03/2018
“Цей уряд скоро від їжі змусить відмовитися”: українці обурені підвищенням цін

Повідомлення про нове підвищення ціни на цигарки, яке до того ж відтепер стане регулярним, сколихнуло українців

При цьому звістка розпалила активні дискусії, адже не всі поставилися до новини однаково.

Зазначимо, підвищення цін на сигарети в Україні пов’язане з послідовним підвищенням акцизів на тютюнові вироби. Щороку вони будуть рости на 20%.

І вже за кілька років, до 2025 року ціни на сигарети в Україні зрівняються з вартістю в сусідній Польщі.

«До 2025 року щорічне зростання цін становитиме близько 20%. Якщо припустити, що курс гривні буде таким же, то до 2024 року ціна складе 90-95 гривень… Ціна виросте приблизно в три рази», – прогнозує експерт.

Також експерт спробував спрогнозувати, як подорожчання вплине на кількість курців в Україні. Так, при зростанні цін в 1,5 рази число курців падає на 20-25%. За статистикою, сьогодні в Україні близько 6 мільйонів курців.

Відзначається, що в Україні курець витрачає в середньому 451,4 гривень на сигарети в місяць.

Як свідчать коментарі Politeka, після таких новин у мережі розгорілися дискусії: одні переконані, що ніхто не повинен диктувати їм курити чи ні, інші ж сподіваються, що після подорожчання курців стане менше.

«Змусять не кинути, а викидати гроші з карманів», «якщо всі кинуть курити, скільки людей навколо без роботи залишаться. Та й самосад ніхто не відміняв», «Цей уряд скоро і від їжі змусить відмовитися», «Може перестануть труїти оточуючих», «Цей жидівський уряд пора на лопату і в піч», «Кидайте курити й буде вам байдуже», «Хто б що не говорив, а все обставлено правильно, куріння шкодить здоров’ю? – так, гроші витрачаються в порожню? -так, і цього достатньо для людей які не можуть зрозуміти хоча б цих двох аргументів, і тут не гріх і ціну підняти для посилення ефекту відлучення від куріння», – пишуть в мережі.

 Нагадаємо, за даними опитування звичку курити має кожний п’ятий українець (18,7%) у віці 12 років і старше. З них 38% палять більше 20 років.

Популярне:“90% україців залишаться без пільг на проїзд”: дізнайтесь деталі

Серед дорослих чоловіків курить 43% осіб у віці 18-59 років і 23% осіб непрацездатного віку. Повідомили, що курять, 7% жінок у віці 18-58 років, а серед підлітків у віці 16-17 років курять 6% юнаків і 2% дівчат.

 


                         



Коментарі