Головні Новини
Подобається

“Пенсії перерахують всім”: що буде з виплатами у найближчий час

18/03/2018
“Пенсії перерахують всім”: що буде з виплатами у найближчий час

До 2020 року пенсії військових в Україні виростуть в два рази.

Нова пенсійна реформа в Україні вступила в дію 11 жовтня 2017 року. Вона передбачає перерахунок практично всіх пенсій за новою формулою.

Минуло тільки півроку, а в українців постійно з'являється все більше і більше питань, пов'язаних з отриманням пенсій. Уряд майже щотижня повідомляє про нові доробки та зміни, які були внесені або ще додадуться до реформи. Скільки ще нового належить дізнатися про пенсії жителям нашої країни. Напевно, одному Богу відомо. Остання інформація, про яку говорилося в уряді, зачіпає кілька моментів.

Уже в цьому році планується провести перерахунок пенсій військовим. Підвищення розміру виплат відбуватиметься в три етапи і до 2020 року пенсії військових пенсіонерів повинні будуть вирости в два рази.

Почалася робота над тим, щоб роль стажу стала важливіше ролі заробітної плати при нарахуванні пенсій.

«Для цієї категорії пенсіонерів ми продумуємо механізм, як зробити так, щоб роль стажу була більше, ніж роль заробітної плати. Нагадую, що впроваджена пенсійна реформа відобразила ту соціальну реальність, в якій жили люди. І сьогодні ми вже по факту отримали результат, який змушує нас виправити деякі перекоси », – сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.

Він також зазначив, що до початку впровадження другого етапу пенсійної реформи, який запланований на 2019 рік, планується усунути всі недоробки.

Після того, як реформа вступила в силу, стало очевидно, що є ще один недолік в її роботі. Пенсіонери, які працювали після виходу на пенсію, отримали виплати в меншому розмірі.

«Ще одна проблема, намітилася, це – перерахунок пенсії вийшов менше очікуваного у деяких пенсіонерів з числа тих, хто працював, будучи на пенсії, а потім звільнився. Так складається тоді, коли заробітна плата була менше, ніж до виходу на пенсію. Тобто, стаж дорахували, а коефіцієнт упав », – пояснив міністр.

Відзначається, що в цьому році пенсія буде розраховуватися із застосуванням середньої зарплати за 2016 -2017 роки. Вартість одного року стажу становитиме 1% заробітку. У 2019 схема залишиться такою ж, тільки пенсії будуть призначатися, виходячи з середньої зарплати за останні три роки.

Популярне:ВАЖЛИВО! У платіжках за газ на українців чекає нововведення

Що стосується нового, чого варто чекати від уряду, то повним ходом йде робота над законопроектом про накопичувальну систему пенсійного страхування, яка повинна буде вступити в силу з 1 січня 2019 року.

Згідно нової системи, українці, яким менше 35 років, повинні будуть збирати собі на пенсію вже з наступного року. Перший рік буде стягуватися 2% від зарплати, але внесок буде рости на 1% щорічно, поки не досягне 7%. Для тих, хто старше 35 років, участь в накопичувальній системі буде добровільним.


                         



Коментарі