Головні Новини
Подобається

Завжди в курсі: розроблено сайт, на якому можна перевірити робочий стаж і всю інформацію про нарахування

12/03/2018
Завжди в курсі: розроблено сайт, на якому можна перевірити робочий стаж і всю інформацію про нарахування

З ініціативи Пенсійного фонду України розроблено сайт, який дозволяє перевіряти робочий стаж, а також всю необхідну інформацію про відповідні нарахування. 

Популярне: Українцям подарували додатковий вихідний, проте не всім. Дізнайтесь деталі

Щоб скористатися послугою, спочатку необхідно зареєструватися або оффлайн, з подачею заяви до територіальних органів ПФУ, або онлайн, з електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП).

Кожен користувач матиме свій «особистий кабінет», де можна дізнатися, чи робить його роботодавець відповідні внески, в якому розмірі, отримати інформацію про спеціальний або пільговий стаж.

Як стверджують розробники, будь-які питання можна вирішити оперативно, не чекаючи, поки прийде час отримувати перші виплати. Для цього є контакти управлінь, графіки прийому, інформація про умови, порядок призначення, перерахунку пенсій, зразки бланків. Також можна відправити запит на підготовку певних документів (паперових і електронних). Для зручності дані розділені на три категорії: пенсіонерам, застрахованим особам і страхувальникам.

Раніше АСН розповідала, що громадяни, які не мають достатнього для виходу на пенсію трудового стажу, проте за віком вони вже пенсіонери, будуть отримувати спеціальну соціальну допомогу. В уряді України затвердили правила призначення пенсій таким громадянам, повідомляє урядовий портал. Документ визначає механізм призначення в період з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2020 року тимчасовим допомоги громадянам, які досягли пенсійного віку, але мають менше 15 років страхового стажу.


                         



Коментарі